Aqiqah

InfaqCare  menawarkan khidmat Aqiqah kepada ibu bapa untuk menunaikan tanggungjawab mereka memenuhi hak anak-anak. Aqiqah ialah ibadah sembelihan haiwan ternakan (kambing) yang disembelih pada hari ke-7 kelahiran bayi. Sekiranya terlepas (melaksanakannya) pada hari ke-7 kelahiran, maka hendaklah disembelih pada hari ke-14. Jika tidak, maka boleh dilaksanakan pada hari ke-21. Demikianlah seterusnya tiap-tiap 7 hari berikutnya.

RM300.00RM600.00

Clear

This post is also available in: English

– Lafaz Aqiqah akan di laksanakan melalui atas talian.

–  Aqiqah di laksanakan di wilayah Bihar, India. Bahagian daging mentah akan terus di edarkan supaya menjadi sumber makanan asnaf yang memerlukan.

–  InfaqCare akan menghantar gambar proses sembelihan dan pengagihan bahagian Aqiqah kepada penerima sebagai bukti amanah yang di laksanakan.

  Sijil akan di hantar kepada peserta di dalam tempoh 30 hari setelah selesai ibadah korban di laksanakan.

 Pastikan nama di isi dengan betul di ‘Ruangan Nama’ untuk mengelakkan berlaku kesilapan semasa pencetakan  ‘Name Card’di  Bihar dan pencetakan sijil.

Penyertaan dan Sumbangan anda akan membantu keberlansungan kehidupan, bekalan air yang bersih dan menjadi sumber makanan untuk pembangunan ummah di sana.

You may also like…